Dagritme - Kinderopvang Dordrecht
15586
page-template-default,page,page-id-15586,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive
 

Dagritme

Bij Zandvlinder wordt het kind daadwerkelijk in zijn behoefte gevolgd. Leidsters maken een goede dagindeling, waarin ieder kind de plaats krijgt die hij met zijn eigen temperament en met zijn eigen ritme nodig heeft.

 

Wij hebben geen strikte dagindeling betreffende het eten en drinken bij de baby’s en de dreumesen. De baby’s volgen het ritme bij ons zoals ze deze thuis gewent zijn.

Bij de dreumesen is er wel een gezamenlijk fruitmoment. De tijd van de boterham kan verschillen wanneer een kind bijvoorbeeld eerder moe is. Deze krijgt dan eerder de boterham zodat voorkomen wordt dat het kind te moe naar bed gaat.

 

Onze leidsters staan open voor de behoeften van de kinderen. Ze hebben de tijd voor ieder kind, omdat de andere kinderen zich (dankzij deze individuele zorg) intussen ook goed verzorgd weten. Hetzij in hun bedje of voorzien van goed speelgoed in de gestructureerde ruimte.

 

Wij gaan elke dag naar buiten ongeacht het weer. Het weer is nooit slecht, je kunt je wel slecht kleden voor het weer.